Home / BILJKE / Hemoroidi – nastanak i prirodno lečenje
Podijelite sa prijateljima recepte i ljekovita bilja !

Hemoroidi – nastanak i prirodno lečenje

Nastanak hemoroida (suljeva), u vecini slucajeva izazvan je pogrešnim nacinom življenja i lošom ishranom. Bolest pogada ljude koji uglavnom sede i malo se krecu, a jedu malo voca i povrca. Bolest se u pocetku prepoznaje nesnosnim svrbežom ili bolovima u predelu cmara. Cesta je pojava krvarenja koja se javlja na kraju nužde. Ovde navodimo kako leciti hemoroide uz pomoc nekoliko prirodnih sredstava.

Komovica za lecenje hemoroida

Rakija komovica od davnina je poznata kao prirodni lek za mnoge bolesti pa i za hemoroide. Postupak lecenja je veoma jednostavan ali je neophodna upornost i efekat nece izostati.

Svakoga dana najmanje dva puta a pogotovo nakon velike nuzde, dobro isprati obolelo mesto komovom rakijom nanetom na parce vate. Obicno je jedna litra komovice dovoljna da bi se postiglo izlecenje, ali ako je u pitanju tezi oblik bolesti moze potrajati i nesto duze.

Bilo koja metoda lecenja hemoroida zahteva odricanje od ljute i prezacinjene hrane i alkohola.

Gavez i kantarion

Kombinacija nastruganog korena biljke gavez i kantarionovog ulja, leci hemoroide i ublazava bolove i druge neprijatne simptome ove bolesti. Za to je potrebno barem tokom noci, na obolelo mesto, drzati oblog od ove mesavine.

Maslacak

Mast od maslacka dobar je prirodni lek protiv hemoroida a priprema se u maju od svezih cvetova ove biljke, na sledeci nacin:

500 gr svinjske masti zagrejati na najjace. Kada je mast potpuno vrela ubaciti 40 svezih cvetova maslacka i ostaviti na vatri samo jedan kljuc. Zatim promesati i skloniti sa vatre. Posudu poklopiti i ostaviti da prenoci na sobnoj temperaturi. Sutradan smesu samo blago zagrejati toliko da se moze procediti.

Dobijenu mast za hemoroide naliti u odgovarajucu posudu i svakodnevno blago utrljavati na obolelo mesto, nekoliko puta dnevno.

Podijelite sa prijateljima recepte i ljekovita bilja !

Check Also

Zašto se javljaju i kako ublažiti menstrualne bolove

Menstruacija je prirodan deo života žene. Ipak, veliki broj žena doživljava ozbiljne neprijatnosti svakog meseca za ...