Home / BILJKE / Kantarion za lečenje ranice na grliću materice
Podijelite sa prijateljima recepte i ljekovita bilja !

Kantarion za lečenje ranice na grliću materice

Ranica na grlicu materice je skup abnormalnih celija na sluznici materice.Ove celije se nepogresivo otkrivaju putem PAPA testa, koji je neophodan vid redovne kontrole i dijagnostike za svaku zenu. Dakle, redovna poseta ginekologu je danas obaveza koju ne treba izbegavati.

Izmenjene celije na grlicu materice klasifikuju se u tri grupe: kao blaga, umerena ili teska displazija. Displazija nije rak, to su samo izmenjene celije koje se tek kasnije mogu pretvoriti u karcinom. Zato ne treba paniciti, narocito ako se radi o blagoj ili umerenoj displaziji, jer se ovakvo stanje veoma sporo razvija u rak i citav proces moze potrajati celu deceniju. Medjutim, ne treba cekati ni minuta. Ranica na grlicu materice je izleciva pojava, moze se sanirati na vise nacina, pa treba odmah poceti sa lecenjem. Pazljivo saslusajte sta ce vam ginekolog predloziti, a nakon toga ga mozete pitati sta misli o lecenju ranice uz pomoc kantariona. Ukoliko vam odobri ovaj nacin lecenja, mozete ga primeniti, kao i mnoge druge zene koje su lek nasle u kantarionu.

Kantarion za lecenje ranice na grlicu materice

 

Kada je u pitanju prirodno lecenje ranice na grlicu materice nema potrebe spomnjati bilo koja druga prirodna sredstva osim kantariona, jer je on ubedljivo najefikasniji u tome i sasvim dovoljan da resi problem blage i umerene displazije na grlicu materice.

Za ceo postupak potrebni su:
1. tamponi (najbolje bi bilo ako su napravljeni od prirodnog pamuka, bez sintetickih vlakana)
2. kantarionovo ulje

Kako izgleda lecenje:
Tampon natopiti kantarionovim uljem, uobicajeno ga staviti i menjati drugim na svakih nekoliko sati. Isto uraditi i pre spavanja, a novi natopljeni tampon opet staviti ujutru.

Umesto tampona i kantarionovog ulja mogu se koristiti i kantarion vaginalete.

Najbolje vreme za pocetak terapije je odmah nakon menstruacije. Tretman kantarionovim uljem nastaviti do sledece menstruacije, pa kada krvarenje prestane otici na kontrolu kod ginekologa. Ukoliko je ranica na grlicu materice u potpunosti nestala to bi bio i kraj lecenja, a ako jos uvek nije, uz dopustenje lekara, moze se nastaviti tretman.

Lecenje ranice na grlicu materice kantarionom ne moze da skodi, cak naprotiv, jedna kutija kantarion vaginaleta godisnje korisna je za svaku i potpuno zdravu zenu, kao preventiva. Ranica na grlicu materice je relativno cesta pojava kod zena, o kojoj treba misliti i na vreme je spreciti.

Podijelite sa prijateljima recepte i ljekovita bilja !

Check Also

Zašto se javljaju i kako ublažiti menstrualne bolove

Menstruacija je prirodan deo života žene. Ipak, veliki broj žena doživljava ozbiljne neprijatnosti svakog meseca za ...