Home / BILJKE / Lekovite biljke protiv nadimanja stomaka
Podijelite sa prijateljima recepte i ljekovita bilja !

Lekovite biljke protiv nadimanja stomaka

Anis

Seme anisa korisno je prirodno sredstvo protiv nadimanja stomaka. Osim toga treba znati i da jaca zeludac, umiruje grceve u stomaku, olaksava varenje hrane, prociscava krv i jaca zivce. Cisti pluca od sluzi , bubrege, besiku, zeludac, jaca organe za varenje, regulise neurednu menstruaciju i otklanja nesanicu.

Celer

Narodna medicina u lekovite svrhe upotrebljava koren pitomog celera.
Celer potpomaze lecenje reumatizma, vodene bolesti, nadutosti, gihta, gojaznosti, bolova u grudnom kosu koji su povezani sa osecajem straha, katara pluca, slabosti želuca, manjka apetita i tegoba izazvanih usled nedostatka neophodnih materija potrebnih organizmu. Pored svega toga, celer cisti i krv i poboljsava cirkulaciju krvi.

Matičnjak

Biljka maticnjak  je izvanredno sredstvo za sva srcana oboljenja. Uz to umiruje nerve, jaca srce i cisti krv.
Maticnjak se preporucuje u lecenju histerije, hipohondrije, smetnji u menstruaciji, grceva, posebno onih koji su povezani s menstruacijom, zatim, kod nadutosti, grceva u crevima, proliva i želucanih tegoba, povracanja na nervnoj osnovi, nekih oblika astme i svih depresivnih stanja. Posebno se preporucuje ženama u trudnoći koje pate od povracanja. Caj od maticnjaka zaslađen medom neobicno povoljno djeluje kod nesanice izazvane premorenošcu ili živcanom bolešcu. Od maticnjaka priprema se rnelisašpirit koji služi za masažu ili se pije razrijeden s vodom, pri cemu osvježava i otklanja tjelesni i duševni umor.

Hajdučka trava

Hajducka trava koristi se za lecenje bolesti u obliku caja i to za poboljšanje apetita, kod želudacnih tegoba i teškog varenja jer povoljno deluje na resorpciju hrane a u narodu je poznata i kao blagotvorno sredstvo protiv nadimanja stomaka.

Podijelite sa prijateljima recepte i ljekovita bilja !

Check Also

Kantarion za lečenje ranice na grliću materice

Ranica na grlicu materice je skup abnormalnih celija na sluznici materice.Ove celije se nepogresivo otkrivaju ...